Heyfunding Legatet

Heyfunding Legatet - collage med vindere og nominerede

2x legater: Heyfunding Legatet og HIT Turisme Legatet

Heyfunding og HIT uddeler 2x legater på hver 25.000 kr. til innovative iværksættere, startups og etablerede virksomheder.

Hvad er Heyfunding Legatet og HIT Turisme Legatet?

Heyfunding og Hub for Innovation in Tourism (HIT) ønsker at støtte iværksætteriet i Danmark. Heyfunding Legatet og HIT Turisme Legatet er derfor en hyldest til alle iværksættere, startups og etablerede virksomheder, der skal være med til at sikre Danmarks fremtid.

Heyfunding er en matchmaking platform for kapitalsøgende startups og risikovillige investorer. Vi arbejder hver dag for at hjælpe iværksættere, startups og etablerede virksomheder med at få overblik over de mange muligheder i startup økosystemet, samt sikre nemmere adgang til den nødvendige funding fra fx business angels og investorer.

Hub for Innovation in Tourism (HIT) arbejder for at styrke iværksætteriet og innovationskraften i dansk turisme. HIT tilbyder blandt andet acceleratorforløb, rådgivning, challenges og case competitions, events, webinarer, samt netværksmuligheder med aktører og virksomheder i turismebranchen. HIT er et samarbejde mellem de tre danske udviklingsselskaber indenfor turisme Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme, hvor de to sidstnævnte har sekretariat i Wonderful Copenhagen. Projektet medfinansieres af EU-REACT, Socialfonden, der er udmøntet via Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og de tre nationale udviklingsselskaber i dansk turisme – Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme. Herudover samarbejder projektet med Erhvervshusene, Danske Destinationer og Aalborg Universitet Innovation om indsatsen.

Hvem kan ansøge Heyfunding Legatet og HIT Turisme Legatet?

Alle iværksættere, startups og etablerede virksomheder kan ansøge. Eksempler på ansøgere:

 1. Kommende iværksætter: Du har en ide til en virksomhed, som du vil føre ud i livet, men har ikke et CVR nr. Du er langt i forberedelserne med at starte op men mangler lige det sidste ”skub” før du tør tage springet.

 2. Skalerbar startup: Du og teamet er i fuld gang med at udvikle og skalere virksomheden. Du har store ambitioner for virksomheden og har allerede opnået gode målbare resultater fra markedet.

 3. Etableret virksomhed: Du er en etableret virksomhed med en eksisterende produktportefølje. Du har en ide til et nyt forretningsområde, der kan udvikle virksomheden yderligere eller opstartes som et spin-out.

 4. Specifikt for HIT Turisme Legatet: Innovative iværksættere, startups og etablerede virksomheder i hele turisme-værdikæden. Det kan eksempelvis være iværksættere og startups med løsninger direkte målrettet turister, men også (B2B) startups med løsninger til turismevirksomheder (fx hoteller, konferencecentre, rejsebureauer, forlystelsesparker, restauranter, feriecentre, museer, sportsevents, festivaler, etc.) HIT Turisme Legatet fokuserer især på løsninger, der kan gøre turismebranchen mere digital og bæredygtig.

Sådan ansøges Heyfunding Legatet og HIT Turisme Legatet

Sådan søger du Heyfunding Legatet og HIT Turisme Legatet:

 1. Opret en “startup bruger” på Heyfunding.dk

 2. Upload dit pitch deck/forretningsplan* i en PDF version på dansk eller engelsk.
  (*Hvis du ikke har et pitch deck eller en forretningsplan, kan du ansøge med din seneste Innobooster, Innofounder eller Mikrolegat ansøgning)

 3. Specifikt for HIT Turisme Legatet: Skriv “#turisme” som det første ord i tekstfeltet, når du kort beskriver din idé/virksomhed i upload modulet. (Ansøgere til HIT Turisme Legatet deltager automatisk også i udvælgelsen til Heyfunding Legatet).

 4. Nu har du mulighed for at uddybe din ansøgning med en nærmere beskrivelse af din idé/virksomhed via tekstfelterne på din startup profil. Det er valgfrit og kun tiltænkt uddybende information, der ikke allerede fremgår af dit pitch deck/forretningsplan.

 5. Tryk “Indsend” for at indsende din ansøgning. Du vil kort efter modtage en bekræftelsesmail. Husk at markere denne som “vigtig”, hvis den ender i dit spamfilter. Det er herfra du vil få besked, hvis du er nomineret til at vinde legatet.

Alle legatansøgere deltager samtidig i Heyfundings normale udvælgelsesproces om at få adgang til vores udvidet investor matchmaking service, hvor du kan blive introduceret til relevante business angels og investorer.

Kan jeg ansøge igen?

Ja, det er muligt at genansøge om Heyfunding Legatet og HIT Turisme Legatet. Du øger dine chancer for at blive nomineret og vinde ved at beskrive, hvordan du har flyttet dig siden sidst. Altså hvilke resultater og vigtige milepæle har du opnået siden sidste gang du ansøgte?

Hvad består Heyfunding Legatet og HIT Turisme Legatet af?

Der uddeles i alt 2x legater på hver 25.000 kr.

Derudover får legatmodtageren gratis eksponering overfor startup økosystemet via Heyfundings sociale medier, nyhedsbrev, blog, etc.

Vinderen af både Heyfunding Legatet og HIT Turisme Legatet får:

 • Et kontant beløb på 25.000 kr.
 • Gratis PR og eksponering i startup økosystemet
 • Adgang til Heyfundings Investor Matchmaking Service
 • En blåstempling af virksomheden fra dygtige aktører i økosystemet

Hvornår er der ansøgningsfrist?

Kommende ansøgningsfrister i 2022:

Kommende ansøgningsfrister offentliggøres snarest.

Hvad lægges der vægt på i ansøgningen?

Der er i vurderingen af de indsendte ansøgninger især fokus på 3 parametre:

Innovation: Virksomheden udvikler innovative løsninger, der ikke allerede findes på markedet.
Potentiale: Virksomheden skal have potentiale til at blive ”the next big thing”.
Eksekvering: Ansøger skal sandsynliggøre, at teamet kan realisere den planlagte strategi.

Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

Alle ansøgninger behandles løbende, og kun de bedste 5 ansøgninger til henholdsvis Heyfunding Legatet og HIT Turisme Legatet indstilles til udvælgelseskomitéen.

De nominerede ansøgninger og de endelige legatmodtagere vil blive kontaktet direkte senest 14 dage efter ansøgningsfristen.

Du vil senest 1 måned efter ansøgningsfristen kunne se nyheden om, hvem der er vinderen af Heyfunding Legatet og HIT Turisme Legatet ved at logge ind på Heyfunding.dk.

Følg også med på FacebookLinkedIn, Instagram og Twitter, hvor vi kårer modtageren af Heyfunding Legatet og HIT Turisme Legatet, samt løbende deler anden relevant information om legaterne.

Behandles min ansøgning fortroligt?

Ja, din ansøgning og alt information behandles selvfølgelig fuldt fortroligt.

Når du indsender din ansøgning, accepterer du dog samtidig, at din ansøgning bliver delt med medlemmer i udvælgelseskomitéen, hvis du nomineres til at vinde et af de to legater. Du kan se medlemmer i udvælgelseskomitéen herunder.

Hvem sidder i udvælgelseskomitéen?

Den eksterne udvælgelseskomité består af:

Legatuddeler

Heyfunding ApS
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
CVR: 39440016

Spørgsmål til Heyfunding Legatet og HIT Turisme Legatet stilles til info@heyfunding.dk

Tidligere vindere af Heyfunding Legatet

Q1 2020: WARD 24|7

Q2 2020: Levitate

Q3 2020: Textile Change

Q4 2020: SHEworks Atelier

Q1 2021: Coastgrass

Q2 2021: Trebo (Nominerede: Contractbook, Finuprise, Leagues.gg og Natureventyr)

Q3 2021: DoLand (Nominerede: InchByInch, PentaLock, Hey Planet og WOHN)

Q4 2021: Swap Language (Nominerede: Makari, Airflight, Januar og Clutch Cognition)

Q1 2022: HEMBOO (Nominerede: Mewalii, New Loop, Meat Tomorrow og Cosmo Child)

Q2 2022 Heyfunding Legatet: CEDI by OOONO (Nominerede: Tempty Foods, NordInsight, Simplewire og LalaToys)

Q2 2022 HIT Turisme Legatet: Cogo (Nominerede: Tryp.com, SubBook, GreyWaterSolution, AUDITE ROBOTICS)

Q3 2022 Heyfunding Legatet: Bellyfood (Nominerede: WeUse, GoGetGreen, Rotoy, ARIS Robotics)

Q3 2022 HIT Turisme Legatet: Crowdbook (Nominerede: Seek+See, ArtCat, GoMuseum, StoryHunt)

Følg med på Heyfundings Linkedin

You may also like...

2 Responses

 1. 27 september 2021

  […] Læs mere og ansøg legatet her: https://blog.heyfunding.dk/blog/heyfunding-legatet  […]

 2. 15 juni 2022

  […] Der er ansøgningsfrist på denne runde fredag den 17. juni kl. 18.00. Du kan se mere og ansøge via Heyfundings hjemmeside. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *