7 gode vaner til startups

7 gode startup vaner

Inkluder med fordel disse 7 gode vaner i din daglige rutine

Det kan være svært at tilegne sig nogle gode vaner og rutiner i løbet af en arbejdsdag, men det kan også være enormt effektivt, hvis man får øvet sig i at gentage nogle gode småopgaver i løbet af dagen. Husk på, at disse gentagelser ikke skal tage lang tid, da de så kan gå hen og blive uoverskuelige og mere en belastning fremfor en hjælp.

Disse 7 gode vaner (eller blot nogle af dem), kan du med fordel øve dig i at tilføje til din daglige rutine:

1. Tjek op på dine KPI'er

Om det er i Google Analytics, et dashboard eller et andet dataanalyse program, du finder tallene er underordnet. Det er dog en god idé at gøre det til en vane at tjekke de vigtigste tal hver dag. Vigtige tal kan for eksempel være omsætning, antal besøgende på hjemmeside, antal besvarede opkald/mails, antal pakker sendt, antal varer solgt, etc.

Ønsker du at opsætte dine KPI'er i et dashboard, kan vi anbefale Grafana (gratis, men kræver en udvikler), Klipfolio, PowerBI eller Plecto. Ønsker du en gratis løsning, men har du ikke en udvikler til rådighed, kan du også komme langt med Google Sheets og integrationen til Google Analytics.

2. Lav daglig status på opgaver

Denne er især god, hvis I er et lille team, hvor det er vigtigt, at alle ved, hvad der foregår. Læg dagen ud med at fortælle dine kollegaer, hvad du har planer om at lave i løbet af dagen og om du lavede noget vigtigt dagen før. Listen skal blot være i punktform med overskrifter, og det er ikke nødvendigt at dykke ned i opgaverne – det er blot for, at alle ved, hvad der bliver arbejdet på i løbet af dagen.

3. Tjek overskrifterne i nyhederne

Brug 10 minutter på at tjekke de mest interessant nyhedsmedier for din branche – blot for at se, om der er sket noget, der er relevant for dig og din startup.

4. Brug 30 minutter på at netværke

Når du er startup, har du ofte ikke det største netværk indenfor branchen. Det er derfor en god idé gøre noget for dit netværk hver dag. Om det er tid på Linkedin, et netværksarrangement eller en frokostaftale med en relevant person for dit netværk er underordnet – så længe, du aktivt tænker netværk ind i din daglige rutine.

5. Vis interesse for dine medarbejdere

Brug 5 minutter på at snakke med dine medarbejdere hver dag. Det kan være om en opgave, eller hvad de skal lave i weekenden. Giv dem også plads til at snakke med hinanden – både om arbejde og fritid. Det giver en god stemning og får rystet dit team godt sammen.

6. Tjek først mails efter kl. 10

Er du heller ikke en af de der dygtige og super strukturerede personer, der altid har 0 mails liggende i indbakken? For mange kan det være en smule stressende at åbne op for mails og opkald, derfor kan man med fordel vente med at åbne op for de kanaler før kl. 10. Brug i stedet de første par timer af dagen (hvor de fleste faktisk er mest effektive) på at arbejde fokuseret på en større opgave.

7. Slut dagen af med at notere, hvad du skal lave imorgen

Gør det til en vane, lige inden du pakker sammen og tager hjem, at notere, hvad den første opgave til dagen efter er. Hvis du gerne vil holdes op på, at du nu også får kigget på opgaven som det første, kan du med fordel alliere dig med en kollega, og få ham/hende til at sende dig en mail med opgaven, når du møder ind på arbejdet. På den måde får du involveret andre i opgaven, og så kan den, for nogle, blive lidt mere “officiel”. Du kan selvfølgelig tilbyde at gøre det samme for din kollega.

Dette kan med fordel være den opgave, du skal løse/arbejde på inden du åbner op for mails/opkald fra punkt 6.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *