LEGAT: Spaceline Labs

Spaceline Labs vinder Heyfunding Legatet – Powered by Antler

Spaceline Labs udvikler stratosfæriske satellitter, som tilbyder data med en unik kombination af høj kvalitet, dækning og varighed. Hos Spaceline Labs skal remote sensing ikke være et kompromis.

Spaceline Labs er et dansk startup som leverer jordobservationsdata i høj opløsning over store områder i lange perioder, samtidigt. De avancerede satellitter løftes til stratosfæren vha. en ballon fyldt med gas som er lettere end luft. Brugerne står over for begrænsninger ved traditionelle satellitbaserede observationer, herunder høje omkostninger, begrænset rumlig og tidsmæssig opløsning, udfordringer med hurtig dataindsamling samt miljøbelastende systemer som raketter. Med vores løsning, som kan svæve i højder af 18-30 km over jorden, tilbyder vi en unik løsning, der overvinder disse begrænsninger.

Satellitterne er fleksible og kan udstyres med avanceret sensorteknologi. På kort sigt integreres højopløselige RGB og hyperspektrale kameraer, hvilket muliggør indsamling af data over specifikke områder i længere perioder med en høj detaljegrad, og tillader brugere at modtage tilpassede observationer til forskellige anvendelser, f.eks. miljøovervågning, sikkerhed, landbrug m.m.

Læs mere om Spaceline Labs her: https://spacelinelabs.com/

De nominerede startups: 

PEATZ. PEATZ tilbyder certificering af miljøpåvirkningen af bæredygtig forvaltning af tørvemoser. PEATZ er på forkant med at transformere forvaltningen af tørvemoser og omdanne vigtige økosystemer til værdifulde aktiver gennem bæredygtige metoder og certificering af kulstof.

EVstinguish. EVstinguish udvikler en innovativ brandslukningsenhed til håndtering af brande i elbiler på færger. Brande i elbiler er allerede et stort problem, og særligt når ulykken sker på steder hvor plads er en mangelvare. 

EchoVice. EchoVice udvikler medicinsk teknologi med fokus på at forbedre effektiviteten i sundhedssektoren. EchoVice er et interdisciplinært team, som bruger deres lægelige og ingeniørfaglige kompetencer til at udvikle udstyr, der gavner både læger og patienter. 

Caramma. Caramma er en ny virksomhed indenfor sundhedsinnovation. De har i samarbejde med familier og sundhedsfaglige udviklet og testet en revolutionerende sutteflaske, for at komme så tæt som muligt på at efterligne det komplekse kvindelige bryst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *