Alcolase: 3 studiekammerater vil løse stort alkoholproblem i Asien med enzymer

Skrevet af Kenneth Dürr (LinkedIn Konsulent og Content Writer)

Alkoholintolerance er et kæmpe problem i Asien, hvor op mod 540 millioner mennesker får røde udslæt, når de drikker alkohol. Derfor har 3 danskere startet biotech-startuppet Alcolase, der ved hjælp af enzymer skal kunne nedbryde alkoholen, inden den rammer blodet. 

 

Ironisk nok startede idéen til Alcolase til en fest i en kollegiekælder i København tilbage i 2020. 

Mikkel Precht, Mads Emil Mikkelsen og Jeppe Malthe Mikkelsen, der alle tre på det tidspunkt studerede en eller anden form for biovidenskab, talte om iværksætteri over en øl. Og de blev enige om, at de måske skulle starte et startup sammen.

De vidste endnu ikke helt, hvad startuppet skulle lave. Men de var enige om 2 ting:

  1. Det skulle selvfølgelig være et biotech-startup
  2. Det skulle gøre verden til et bedre sted.

Derefter mødtes de ofte for at finde ud af, hvad de kunne arbejde med, og hvad der var brug for ude i verden. De begyndte at se nærmere alkoholintolerance i Asien. Og en dag var idéen der:

Hvad nu hvis du kunne nedbryde alkohol i mavesækken med enzymer, så det aldrig nåede ned i leveren og ud i blodet?

Det lød både ambitiøst og spændende – og potentielt set et kæmpe marked!

I Asien lider 540 millioner af alkoholintolerance 

Alkoholintolerance – også kendt som ‘alcohol flush' – er udbredt i Asien, hvor et sted mellem 30 og 50 procent lider af det. Udover at få røde udslæt – deraf navnet ‘alcohol flush’ – kan personer med alkoholintolerance også få kvalme og hovedpine. Og på sigt en øget risiko for kræft, Alzheimer og diabetes.

Men hvis det har så mange sideeffekter, hvorfor så overhovedet drikke alkohol?

“Hvis du lider af alocohol flush, så kan det betyde, at du holder dig væk for sociale arrangementer, som du ellers gerne ville have været en del af,” fortæller Mikkel Precht, der er CEO i Alcolase og fortsætter: “Men hvis du i stedet snupper Alcolase 10 minutter inden, du skal drikke alkohol, så kan du være med på lige fod med alle andre.”

Han understreger også, at Alcolase ikke fungerer som et druk-middel:

“Du vil blive mindre beruset, når du har drukket Alcolase, inden du drikker alkohol. Så på den måde er det ikke en vej til, at kunne drikke sig mere fuld. Tværtimod er det formålet at alkohol nærmest bliver til alkoholfri,” siger han.

“Antler ville være en fed partner”

Eftersom de tre founders af Alcolase alle er teknisk-orienteret, så har funding – og de 1.000 andre ting, man skal kunne som iværksætter – været noget, de har lært sig selv hen ad vejen. Det har de blandt andet gjort ved at række ud i deres netværk og opsøge mulige mentorer.

“Vi har den tilgang, at vi hele tiden vil udvikle os og lære noget. Både på et personligt og et fagligt plan. Og jeg tror, at det mindset har hjulpet os meget som nye iværksættere,” siger Mikkel Precht.

Det var også den tilgang, der fik dem til at kontakte Heyfunding med henblik på at søge Heyfunding Legatet og få hjælp til at gennemgå deres pitch deck.

“Heyfunding hjalp os med at gennemgå vores pitch deck, så vi havde en historie, der tydeligt viste, at vi havde et stort potentiale for vækst. Og det er netop den del investorer gerne vil høre. Det var netop det, der også gjorde, at vi fandt vores første kommercielle investor i Antler,” siger Mikkel Precht og fortsætter:

“Netop fordi de er en international investor, der har en tilstedeværelse i både Danmark og Sydkorea, så kunne vi hurtigt se, de ville være en fed partner.”

Et rockstar-team med et enormt potentiale

Antler er en global VC, der investerer i founders og startups fra dag nul. Og Michael J. Wiatr, der er General Partner fra Antler i Danmark, kunne med det samme se potentialet i Alcolase:

“Det var tydeligt for os, at Mikkel, Mads og Jeppe var superdygtige, meget drevne og utroligt ansvarlige iværksættere – deres unge alder til trods. Kombineret med deres co-founder Ib Christensen, som har erfaring med at tage lignende produkter til markedet, er de et rockstar-team,” siger han og fortsætter:

“Samtidig løser deres banebrydende og patent-pending produkt et problem, som påvirker mere end en halv milliard mennesker, hvilket gør potentialet enormt.”

Og med Antler i ryggen har Alcolase også fået hjælp til, hvordan de kan tage både produkt og virksomhed i en ansvarlig retning på en mere formaliseret måde.

“Antlers team har fra starten udfordret os på punkter såsom ansvarlig marketing og udvikling, samt hvordan vi sikrer os at Alcolase påvirker alkoholkultur i en positiv retning,” siger Mikkel Precht og uddyber:

“Vi har for eksempel skrevet flere af de punkter ind i en responsibility policy, som vi som founders er forpligtet til at opdatere løbende i takt med, at vi bliver klogere. Desuden, så har de hjulpet os i gang med et materiality map, der er et værktøj, der hjælper os med at holde et overblik bæredygtighedsrisici og med at lave konkrete mitigation strategier.”

Alcolase har lige nu to patenter i pending og forventer snart at få et tredje. 

 

Læs mere om Alcolase her: https://www.alcolase.com/

Eller kontakt CEO Mikkel Precht her: mhp@alcolase.com

 

Læs mere om Antler her: https://www.antler.co/location/denmark 

 

Søger du også en investering? Opret en bruger på Heyfunding her: https://www.heyfunding.dk/register 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *