LEGAT: Circular Energy Systems

Circular Energy Systems vinder Heyfunding Legatet 

Circular Energy Systems er stiftet af Morten (CEO) og Jari (CTO) på den grundtanke, at 100% af energiforbruget i industrien er tab, som kan høstes gennem innovativ integration af eksempelvis tørreproces og nyudviklede højtemperaturvarmepumper. Derved skabes et lokalt cirkulært masse- og energisystem, hvilket sparer 50-80% energi og accelererer verdens transition til vedvarende energi. Sammenlignet med andre bæredygtige alternativer er løsningen fra Circular Energy Systems den eneste, der tilbyder en positiv business case for slutkunden, og forventningen er at tilbagebetalingstiden er mellem 2-5 år i forhold til en elektrificeret tørreproces.

Løsningskonceptet fra Circular Energy Systems kan skaleres til hele den termiske industri, hvilket har et ultimativt potentiale på ~5 Gton CO2 besparelse om året.

Circular Energy Systems vil lave strategiske partnerskaber med maskinleverandører for at få et stort aftryk på energibesparelser i industrien inden 2030.

De nominerede til Heyfunding Legatet Q4 2023

Decameal leverer en efterspurgt vare, der kun vil blive mere efterspurgt i fremtiden – bæredygtig marin protein, lavet af krabber. I Danmark importerer vi over 1,7 millioner ton soja hvert eneste år, for at opfylde fodersektorens enorme proteinbehov. Det er her Decameal passer perfekt ind! Decameal kan med deres alternative proteinprodukter gøre fodersektoren mere grøn.

Insutex ønsker at transformerer tekstilaffald fra tekstilindustrien til et bæredygtigt isoleringsmateriale til byggebranchen. I modsætning til energikrævende stenulds- og glasuldsproduktion reducerer Insutexs tilgang væsentligt CO2-emissioner og fjerner tekstilaffald fra kolossale tøjbjerge i Afrika. Insutex ønsker at fuld gennemsigtighed og sporbarhed bliver en standard i isoleringsindustrien.

MindMind arbejder på at lære børn og unge, hvordan de opnår mental balance i en travl og til tider presset hverdag. MindMinds første produkt, BiBi, er et håndholdt apparat, der via vibrationer og lys guider brugerne gennem evidensbaserede åndedrætsøvelser. Disse øvelser kan være til gavn for børn og unge, der oplever angst, stress eller uro. BiBi er udviklet i tæt samarbejde med eksperter fra organisationer som SIND og Foreningen for børn med angst, samt folkeskoler og specialskoler.        

eXistential AIs deep tech-løsning er en chip baseret på neuromorphic-teknologi, med embedded AI, som gør det nemmere og enklere for health tech-virksomheder at udvikle AIoT-produkter til sundhedsområdet. eXistential AI har allerede indtaget en førende position med en chip, der er minimum 1.000 gange mere effektiv end eksisterende kommercielle løsninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *