LEGAT: CEDI by OOONO

CEDI by OOONO vinder Heyfunding Legatet i Q2 2022

CEDI by OOONO er en tech-startup, der er i færd med at udvikle en innovativ, community-baseret overfaldsalarm, kaldt CEDI. De fire kvindelige stiftere skabte virksomheden i 2019 qua personlige, grænseoverskridende oplevelser, og sidenhen er overgreb og utryghed – især for unge kvinder – blevet en del af samfundsdebatten, og et globalt anerkendt problem.

Konceptet bygger på en kombination af en fysisk overfaldsalarm, en app og et stærkt community af frivillige borgere, som ligeledes er det unikke i konceptet. CEDI er lille og diskret og kan nemt placeres i et nøglebundt eller være lige ved hånden. Befinder man sig i en utryg situation, kan alarmen aktiveres og tilkalde et frivilligt community bestående af både egne udvalgte kontaktpersoner og almene, frivillige borgere – kaldt Runners – som skaber et langt større og hurtigere sikkerhedsnetværk end eksisterende løsninger på markedet.

Virksomheden indgik i 2021 et partnerskab med den succesfulde tech-virksomhed OOONO A/S, og qua deres store erfaring samt udviklingsressourcer er dette samarbejde altafgørende for CEDI’s eksistens.

De nominerede til Q2 2022 Heyfunding Legatet

Tempty Foods: Tempty Foods laver TEMPTY, der er et nyt bæredygtigt alternativ til kød og tofu. TEMPTY er baseret på svampe protein mycelium, der giver bedre smag, bedre konsistens og et lavt CO2 aftryk.

NordInsight: NordInsight udvikler en database hvor radiografer kan finde sikkerhedsvejledninger til at MR-scanne patienter med implantater.

Simplewire: Simplewire digitalisere elektriske installationer i bygninger og erstatter behovet for den dyre manuelle opmærkning. Simplewire modtog i juli 2022 en investering på 5 mio. kr. fra blandt andet Christian Nielsen Fonden og Vækstfonden. 

LalaToys: LalaToys er et cirkulært legetøjskoncept på abonnement, hvor et medlemskab giver adgang til et stort legetøjskartotek til en fast månedlig pris.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *