Børnebasen henter investering igennem Heyfunding

Børnebasen henter investering

Børnebasen er et redskab, som fagfolk og kommuner kan bruge til at finde sociale tilbud til udsatte børn, unge og familier.

Børnebasen er en vidensplatform som giver fagfolk mulighed for at finde de bedste tilbud til udsatte børn, unge og familier. Platformen gør det nemt og overskueligt for eksempelvis socialrådgivere at finde de bedste tilbud, da man kan søge meget specifikt på kriterier som problem/udfordring, aldersgruppe og geografi. Tilbuddene i Børnebasen kan både være af forebyggende eller indgribende karakter, så man kan finde alt fra frivillige foreninger (fx Julehjælp) til tilbud fra anbringelsessteder, kontaktpersoner og familiebehandlinger.

Børnebasen har over 1000 medlemmer, der alle har tilføjet deres tilbud til platformen, og fungerer nu som en abonnementsløsning til kommuner. De første 5 kommuner er allerede kunder, og der er mange flere på vej.

Nu har Børnebasen fået en investering igennem Heyfunding, og vi har taget en snak om forløbet med en af de 4 ejere og CEO, Katrine Falkenberg.

Hvorfor valgte I at søge hjælp fra Heyfunding?

Først og fremmest fordi det er et fedt koncept. Og så har det virkelig været rart, at Heyfunding har kunne lave “rugbrøds arbejdet” for os og udvælge de helt rette og relevante investorer, så vi ikke har skulle fokusere alt for meget på det. Niels fra Heyfunding har gjort processen så nem og enkel for os.

Og så er det super fedt, at Heyfunding også, som vi, er en forholdsvis ny startup, hvor man virkelig kan mærke den personlige relation. Når jeg modtager et nyhedsbrev fra dem, tænker jeg for eksempel “nåh, der er Niels jo”, og jeg sidder med en følelse af at jeg kender ham godt, og at han/Heyfunding er “my guy” i alt der her fundinghalløj.

Hvordan havde investor hørt om Børnebasen?

Han fandt os og tog kontakt til mig igennem Heyfunding. Nu ved jeg jo ikke, hvordan Heyfunding ser ud for en investor, men han fandt frem til vores case og anmodede om at blive introduceret til os. Det sørgede Heyfunding for, og ja, nu står vi med en investering fra ham.

Hvad synes du om Heyfundings investor-matchmaking-service?

Jeg er selvfølgelig rigtig godt tilfreds, for vi endte jo med at få en investering! Jeg synes hele processen har været god og enkel. Som sagt klarede Heyfunding den tunge del af arbejdet, så vi kun blev præsenteret for de relevante investorer, der viste interesse i vores virksomhed.

Vi har været i rigtig god dialog med 3 mulige investorer fra Heyfunding, hvoraf den ene så valgte at investere. Det har været rigtig rart, at Heyfunding har kunne hjælpe os med at sortere i investorerne, så vi kun har skulle bruge tid på dem, der reelt har været interesseret. Og den investor, vi har endt med at få ind er bare spot on på kemi, interesse og engagement i forhold til det, vi ønskede os.

Hvor lang tid gik der fra du mødte investor første gang til investeringen blev lukket?

Der gik vel omkring 3-4 måneder. Vi blev kontaktet af investoren i maj, og lukkede investeringen i august. Faktisk kunne vi ret hurtigt mærke, at det var det helt rigtige for begge parter, så det, der tog længst tid var forhandlinger frem og tilbage samt alt det juridiske. Det er første gang, vi får en investering, så alle steps i den process var nye for os.

Hvilke kompetencer bringer jeres nye investor til bordet?

Han kommer med en del, og han er virkelig god til både at supplere og komplementere mig. Økonomi er han rigtig skarp på, hvilket er guld værd for mig, og så er han også rigtig god til at supplere mig i forhold til projektstyring. Han kommer gerne med gode råd og sparring og deltager aktivt i de forskellige processer. Helt generelt kommer han også med et par kommercielle briller på, og det er jo super fedt, når vi gerne vil have Børnebasen til at vokse.

Noget af det, der er vildt fedt ved den her investor er også, at han ønsker at være aktiv i virksomheden. Lige for tiden snakker jeg nærmest med ham dagligt, fordi han har gode råd, idéer eller kommentarer, eller fordi jeg har brug for et sæt ekstra øjne på en opgave eller idé. Det er skønt at kunne mærke, at han engagerer sig og virkelig gerne vil hjælpe os med at finde vejen frem i virksomheden.

Tror du, at I kunne have fundet investeringen selv?

Den var nok kommet på et tidspunkt, men jeg tror det havde taget meget lang tid. Så Heyfunding har virkelig hjulpet med at gøre processen meget hurtigere og nemmere.

Vi har sideløbende med Heyfunding forløbet, selv prøvet at tage kontakt til væksthuse og investorer, og dem endte vi med at sige nej tak til, fordi kemien ikke var der, og så kunne vi slet ikke blive enige i forhandlingerne. Så hvis vi kun gik efter pengene, havde vi jo nok fundet dem på et tidspunkt, men igennem Heyfunding var vi så heldige at finde den helt rette investor, hvor både beløb, kemi og interesse spillede.

Har du gode tips til andre kapitalsøgende startups?

Ja, det der har været enormt vigtigt for mig, var at finde en aktiv investor, som kommer med sine meninger og både kan udfordre og hjælpe mig. Hvis man får en passiv investor ind, tror jeg godt, man kan komme til at føle, at man bare bliver holdt øje med, og det tror jeg ikke er et sundt investor/founder forhold. Når jeg siger aktiv investor behøver det jo ikke være en, der hænger i røret flere gange om dagen, men blot det, at han/hun viser sin interesse og blander dig lidt på den gode måde. Det gør altså, at man får et langt federe samarbejde.

Og så synes jeg også, man skal være åben for andres input. Det er vigtigt at man ikke er stædig og tror, at man altid selv ved bedst. Det er jo også sådan man virkelig kan lære og udvikle sig.

Vil du anbefale Heyfunding til andre?

Ja, det har jeg faktisk allerede gjort. Det er fedt at kunne fortælle om mine oplevelser med Heyfunding, når jeg snakker med ligesindede startups. Selvom jeg kun har snakket med Heyfunding over telefonen og på online møder, har jeg en følelse af, at de er på min side og “my guy” i hele den her fundingprocess – og det viste de sig jo også i den grad at være.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *