IDA og Heyfunding indgår samarbejde

IDA og Heyfunding indgår samarbejde

IDA er ny samarbejdspartner i Heyfunding. IDA er Danmarks største fagforening og faglige fællesskab for ingeniører, cand.scient’er og it-uddannede. Herudover er IDA også en stærk aktør i det danske startup økosystem, hvor de især har fokus på teknologi og naturvidenskabelige iværksættere. Vi har taget en snak med Maj Brincker Højring fra IDA om, hvem IDA er og hvad de gør for iværksættere i Danmark.

Hvem er IDA?

“IDA blev dannet i 1995, da Dansk Ingeniørforening og Ingeniørsammenslutningen slog sig sammen til én stor forening for ingeniører. Sidenhen er foreningen blevet udvidet til også at rumme naturvidenskabelige kandidater og it-professionelle. IDA er i dag Danmarks største fagforening og faglige fællesskab for STEM-uddannede med over 130.000 medlemmer. 

IDA tilbyder en lang række medlemsfordele fx juridisk rådgivning, karriererådgivning, faglige netværk, +2.500 årlige arrangementer og webinarer, forsikring, samt adgang til ny specialviden om naturvidenskab, teknik, IT og ledelse. 

Derudover tilbyder IDA flere konkrete initiativer målrettet selvstændige, iværksættere og startups – både til IDA medlemmer og dem der ikke er medlem endnu.”

Hvorfor er selvstændige, iværksættere og startups vigtige for IDA?

“IDAs vision er at være et fællesskab, der realiserer potentialet i teknologi og viden. Vi er samtidig en organisation, der har viden om de nyeste teknologier og om iværksætteri. Teknologi og naturvidenskabelige startups vokser rigtig hurtigt her i Danmark, og derfor falder det os helt naturligt at stille vores viden og ressourcer til rådighed for at fremme væksten yderligere. Vi ser især 6 indsatsområder, der skal mere fokus på, når det kommer til teknologi og naturvidenskabelige iværksættere:

  1. Rekruttering af medarbejdere
  2. Eksportfremme skal understøttes
  3. Vi skal sikre adgang til danske testfaciliteter
  4. Vi skal styrke iværksætterfødekæden fra universiteterne
  5. Mere risikovillighed – også i de danske offentlige kapitalfonde
  6. Større diversitet blandt de danske iværksættere”

Hvilke tilbud har IDA til selvstændige, iværksættere og startups?

“Vi gør rigtig meget for netop denne samlede gruppe. Eksempelvis kan alle (også dem der ikke er medlemmer i IDA) via vores hjemmeside finde relevant information, artikler, skabeloner og guides med særligt fokus på at være selvstændige, iværksættere og startups.

Vi har samlet alt indholdet her: https://ida.dk/raad-og-karriere/selvstaendig-eller-startup og her: https://ida.dk/raad-og-karriere/startup

Juridisk rådgivning

“Få juridisk rådgivning som selvstændig, iværksætter eller startup. IDA har et team af jurister, specialiseret i at rådgive medlemmer med egen virksomhed. Vi hjælper og rådgiver dig i forhold til opstart, ejerforhold og organisering, konsulentaftaler, juridiske spørgsmål i forhold til ansættelser og meget andet. Ved emner der ligger ud over IDAs rådgivning, her henvises til IDAs fordelagtige advokataftaler.”

IDA Selvstændig

“Vi har også det faglige netværk IDA Selvstændig, der blandt andet udbyder konferencer, kurser, foredrag og ekskursioner med fokus på aktuelle emner. Er man medlem af IDA, er det gratis at komme med i IDA Selvstændig, imens det koster 500 kr. pr. år for dem, der ikke er medlem af IDA.”

IDA Startup

“Leder du efter et netværk og et forum, hvor du kan dele, men også blive inspireret af andres viden om iværksætteri, så er IDA Startup Facebookgruppen stedet for dig. IDA Startup er for alle, der interesserer sig for teknologi og iværksætteri – ubetinget af IDA medlemskab. I Facebook gruppen bliver du også gjort opmærksomme på spændende arrangementer fra både IDA og andre aktører i det danske startup økosystem.”

IDA VIDEO

“Med IDA VIDEO får du adgang til forskellige webinarer med fokus på iværksætteri og startups. Her kan du blandt andet blive klogere på hvordan du får kapital til din startup, hvilken virksomhedsform der er den rigtige for dig, hvordan du får succes med digital markedsføring, og meget mere.”

Techtopia

“Som startup/selvstændig er det utrolig vigtigt at følge med i, hvad der sker indenfor din branche, og det vil vi hos IDA gerne hjælpe dig med. Derfor har vi vores ugentlige podcast Techtopia, som går i dybden med alt indenfor teknologi, startups og forskning.”

1-1 rådgivning

“Er man medlem af IDA, tilbyder vi også 1-til-1 rådgivning. Vores kompetente konsulenter kan hjælpe dig med at afdække dine personlige kompetencer og styrker. De hjælper dig også med at danne et overblik over dine muligheder, regler og udfordringer som selvstændig, og de kan derfor være et vigtigt første skridt på vejen mod at blive selvstændig eller iværksætter. Som medlem af IDA er vores 1-til-1 rådgivning gratis.”

Rabat- og fordelsaftaler

“IDA har indgået en lang række rabat- og fordelsaftaler målrettet IDAs medlemmer med egen virksomhed. Der er bl.a. tale om forskellige typer af advokatbistand, revision og regnskab, skatterådgivning, bogføring, inkasso, patentrådgivning, økonomi samt markedsanalyse. Der indgås jævnligt nye aftaler.”

IDA Erhvervsforsikring

“Som medlem af IDA med egen virksomhed har du mulighed for, gennem IDA Forsikring, at tegne billige erhvervsforsikringer, f.eks. rådgivningsansvar, erhvervskøretøjer, kontorforsikring, sundhed, erhvervsrejser og netbank. Der er nu ni forskellige erhvervsforsikringer.”

IDA Crowdfunding

“IDA Crowdfunding er en reward-baseret crowdfunding-platform, hvor iværksættere inden for teknologi, naturvidenskab eller IT kan rejse tidlig funding til deres projekt og komme i kontakt med interesserede kunder og andre, der vil støtte op om deres idé. Det er gratis at få sit projekt på platformen, dog skal projektet godkendes af IDA Crowdfunding. Projekterne på platformen bliver kommunikeret ud til IDAs mange teknologiinteresserede medlemmer, gennem nyhedsbreve, sociale medier og events.”

Er du blevet nysgerrig på, hvad IDA kan tilbyde dig?

Kontakt eller læs mere om IDA her: 

IDA

Kalvebod Brygge 31-33

1780 København V

www: https://ida.dk/ 

Tlf: 33184848

CVR-nr.: 21 46 52 16

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *