TIME:ANGELS – investerer tid og kompetencer

TIME:ANGELS

Mange startups oplever at have brug for et ekstra sæt hænder, og det kan TIME:ANGELS hjælpe med.

For mange startups er det ikke altid pengene, der er mest værdifulde, når de modtager en investering, men derimod den viden og kompetencer den nye investor kommer med. Mange af de helt tidlige startups har nemlig endnu ikke fået bygget sig et netværk, tilegnet sig de nødvendige kompetencer eller fundet den tid de 2 førstnævnte tager.

Det er derfor guld værd for en sådan startup at finde en investor, der har lige præcis det netværk eller de kompetencer, startuppen mangler for at kunne vækste. Desværre kan det være svært at finde den helt rette kandidat, som også vil investere i din startup på det helt tidlige stadie.

Det har de gjort noget ved hos TIME:ANGELS, hvor de har samlet danske ildsjæle, der brænder for at hjælpe startups med lige netop netværk, kompetencer og ikke mindst tid. Hos TIME:ANGELS investerer man nemlig ikke penge, men tid i den/de startups, man ønsker at hjælpe. Vi har taget en snak om konceptet med Xenia fra TIME:ANGELS, hvilket har mundet ud i denne guide.

Fortæl lidt om TIME:ANGELS

“Helt grundlæggende matcher TIME:ANGELS startups med erhvervsfolk, der ønsker at dedikere noget af deres tid til at hjælpe en startup. Det er disse erhvervsfolk, vi kalder for “time angels”. Vi har udelukkende fokus på bæredygtige startups, og vi vil gerne se en startup, der har fokus på at gøre en samfundsmæssig forskel. Her snakker vi altså både trivsel for mennesker, et sundere liv, højnet kvalitet for et menneskes liv, miljø –> både natur og infrastruktur i forhold til, hvordan vi driver virksomhed, og meget mere.

For at matche startups med vores time angels, holder vi vores Time:turner events. Vi holder ca. 12 events om året, og lige pt er de events fordelt på Århus, Odense og København. Det seneste 2 år har vi haft 50 startups og næsten 400 time angels signet up på vores platform.

Til hver Time:Turner præsenterer vi de bæredygtige startups for de engle, som har vist interesse for at investere deres tid i netop de virksomheder. Her bruger vi meget tid på at hjælpe englene til at forstå hvad virksomhedens udfordring er og hvilke kompetencer, netværk eller erfaring de søger at få ind fra en engel.”

Fortæl lidt mere om jeres time angels

“Vores time angels er alle dem, der ønsker at hjælpe startups godt på vej uden at tilføre kapital. Det kan være dig og mig, vores naboer, pedellen på en skole eller ham med en leder stilling hos Grundfos. Med andre ord – alle kan blive time angel hos os. Det vigtige for os er, at man har nogle kompetencer, et netværk eller andet relevant, man kan give til de startups, vi har fokus på. Faktisk søger vi primært folk, der ikke ser sig selv som mentorer – dem der har fingrene i kagedejen hver evig eneste dag og som ved, hvad der rører sig i branchen netop nu.

Til vores Time:turner events sørger vi selvfølgelig for at matche de startups og time angels, vi har med, så kompetencerne matcher behovet. På den måde sikrer vi, at alle får noget ud af vores events.”

Fortæl lidt om en af jeres succeshistorier

“Jeg har en helt specifik case i tankerne, som fandt hinanden på et af vores første Time:turner events. Startuppen hedder Cellugy, og de laver et biomateriale, der kan bruges til at erstatte plast i vores emballage. Cellugy har fokus på bæredygtighed, de har blandt andet vundet flere priser, og vi har hos TIME:ANGELS været utrolig stolte af at arbejde med dem.”

Xenia fra TIME:ANGELS sørgede efter vores interview for at give os kontaktinformationer på både Isabel fra Cellugy og deres time angel Jacob – vi har taget en snak med begge for at høre om deres oplevelser med processen.

Isabel fra Cellugy

“Greetings and thank you for having me! My name is Isabel and I am the CEO and Co-founder of Cellugy. I am originally from Spain, but I moved to Denmark 6 years ago pursuing an academic career. Opportunity emerged and in April 2018 I founded Cellugy with my 2 co-founders. At Cellugy we are developing EcoFLEXY, a bio-cellulose material to replace fossil-based plastic. It is created with the help of unique microorganisms. The purpose of Cellugy is to develop advanced materials that protect your products and our environment.

I got to know about TIME:ANGELS through my network in the entrepreneurial ecosystem in Aarhus, and was invited to join a Time:turner event – which I did in May 2019. I think both the concept and the execution of the Time:turner event was really smooth. Our company was still at a very early stage, and we still needed to explore different areas of our company – but there weren't enough hours in a day for us to review all the possibilities by ourselves. Through TIME:ANGELS we got to know our new mentor, Jacob, who was exactly the expert we needed at that time. Jacob is a technical person – he is the lead process engineer at a biotech company, so he brought insight in the areas such as process development, process design, network to suppliers, materials and equipment and he also provided us with advice during the recruitment of technical candidates.

I really think we advanced in the technical aspect because of the value Jacob provided, and I would definitely consider joining a Time:turner event again at some point – now that we have come this far we really need to expand our network, and I am sure TIME:ANGELS can help us do that.”

Jacob (Time angel)

“Hej, mit navn er Jacob, og jeg arbejder til dagligt som afdelingsleder i procesafdelingen hos Glycom. Det har jeg gjort i ca 2,5 år nu, og før det har jeg blandt andet været hos Novo Nordisk.

Jeg blev gjort opmærksom på TIME:ANGELS igennem Xenia, der står for det. Hun kontaktede mig og spurgte om jeg ikke havde lyst til at være mentor på et af deres Time:turner events. Det sagde jeg ja til, og det var sådan jeg mødte Cellugy.

Vi aftalte, at jeg skulle være mentor for Cellugy i en periode på 6 måneder, hvor jeg skulle hjælpe dem med process- og teknologiudvikling samt et større fokus på, hvordan de kunne skalere. I gennemsnit brugte jeg vel 1-2 dage om måneden (fordelt på flere dage) på at hjælpe dem, så det var ikke vildt meget af min egen tid, jeg skulle sætte af til det, men det var alligevel værdifuld tid for både mig og Cellugy, hvor vi kunne dele viden og idéer. Det har virkelig været en fed rejse og en fed følelse at vide, at nogle af mine kompetencer, som jeg måske tager lidt for givet i hverdagen, giver så meget værdi for andre. Og så har det også været sjovt at se, hvor hurtigt en startup kan rykke på ting – vi kunne have fundet frem til en idé den ene dag, og bum – dagen efter er den idé igang med at blive realiseret.

Den dag i dag har Cellugy og jeg afsluttet vores “kontrakt”, men jeg hjælper og følger selvfølgelig stadig lidt med på sidelinjen – det kan man nærmest ikke lade være med. Herudover har Time angels virkelig også gjort mig hooked på startups, og jeg har faktisk involveret mig i et par nye, og kommer også til at gøre det i fremtiden.”

Er du interesseret i at være med?

Ligegyldigt om du er en bæredygtig startup eller en interesseret i at investere din tid og kompetencer, er der plads til dig hos TIME:ANGELS, og vi kan garantere dig for, at du vil få en masse ud af at deltage på et Time:turner event. Så tøv endelig ikke med at tage fat i Xenia fra TIME:ANGELS, hvis du gerne vil være med.

Er du en kapitalsøgende startup eller investor, kan du med fordel oprette en profil hos Heyfunding. Vi matcher startups med relevante investorer – måske kan vi også hjælpe dig?

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *