Intelligent sprøjtedrone henter millioninvestering

Hecto Drone henter investering

Hecto Drone er startet af Andreas og Mathias i 2017, og virksomheden har lige rejst 4 millioner til videreudvikling af dronen.

Hecto Drone er en århusiansk virksomhed, der har produceret en sprøjtedrone til marker. Dronen laver en scanning over marken og kan enten bruges til plet- eller helsprøjtning. Vælger man helsprøjtning, kan 1 stk Hecto Drone dække 2 hektar i timen – det betyder altså, at en landmand kan sprøjte 200 hektar natten over, hvis han/hun har 10 droner. Dronen kan løfte 25 kg, og sørger selv for at fylde sig selv op med både benzin og sprøjtevæske, når den er ved at løbe tør.

Hecto Drone er startet af Andreas og Mathias i 2017, og virksomheden har lige rejst 4 millioner til videreudvikling af dronen. Hos Heyfunding har vi hjulpet Hecto Drone med at rejse nogle af pengene, og derfor har vi taget en snak med Andreas fra Hecto Drone om hele investeringsprocessen.

Hvordan kom I i kontakt med jeres nye investor?

“Vi har fået 2 nye investorer ind. Den ene mødte vi igennem vores eget netværk, og den anden lærte vi at kende igennem Heyfunding. Niels fra Heyfunding sendte en mail om, at en investor var interesseret i at høre mere om os. Herefter introducerede han os for hinanden, og allerede fra første telefonsamtale, gav Kasper (Heyfunding investoren) udtryk for, at han bare VILLE være med i vores projekt.

På det tidspunkt havde vi dog allerede lavet en aftale med Michael (vores anden investor), og derfor var det vigtigt for os, at Kasper og Michael kom godt ud af det med hinanden, inden vi lukkede Kasper ind. Det gjorde de heldigvis, og hvis jeg selv skal sige det, står vi nu med vores “dream team”.”

Hvorfor valgte I at søge hjælp fra Heyfunding?

“Vores tidligere investor havde haft succes med Heyfunding før, og derfor anbefalede han os at snakke med jer. Da vi tog en snak med Niels, virkede I bare mega troværdige, og så var det også en fordel for os, at vi begge holder til i Århus, så vi havde en chance for at finde en lokal investor.”

Hvad synes I om Heyfundings service?

“Vi har været meget tilfredse – det hele er gået stille og roligt, og vi har følt at der har været styr på processen fra Heyfundings side. Vi har haft nogle gode snakke med 6 investorer fra Heyfunding, og vi valgte at gå med Kasper (Heyfunding) og Michael (eget netværk). Faktisk har vi også haft en del interesse fra Heyfunding investorer efter vi lukkede investeringen – de må lære at være hurtigere til næste gang.”

Kan du fortælle lidt mere om processen med at finde jeres nye investor? Hvor lang tid gik der fra I kom i kontakt, til investeringen var i hus?

“Fra den første kontakt til at pengene stod på kontoen gik der lidt over en måned. Vi blev enige om, at investeringen skulle ske fra Kasper på en lille uges tid, og derefter kom alt det med forhandlinger og de juridiske processer – det tog ca. 1 måned. Jeg må sige, at den måned føltes lang, for vi ville jo bare gerne have pengene og i gang, men det er trods alt dejligt at vide, at der er styr på alle papirer og det juridiske omkring sådan en investering.”

Hos Heyfunding er vi imponeret over, hvor hurtigt Hecto Drone og de nye investorer er kommet til enighed. Det plejer nemlig ikke at være unormalt, at det tager 4-6 måneder at få en investering. Sørg derfor for at starte op i god tid, hvis du skal søge en investering!

Vi hjælper dig gerne med at finde det helt rette investormatch. Send os dit pitch deck, så kontakter vi dig.

Hvor mange penge rejste I, og hvad skal de bruges på?

“Vi har i alt rejst 4 millioner (de kommer dog ad 2 omgange). 1 million kommer fra Kasper, imens de 3 kommer fra Michael. Pengene skal bruges på udvikling af plansprøjtedronen – den skal nemlig være klar til starten af 2022. Faktisk har vi med denne investering penge nok til at holde skuden kørende de næste 3 år.”

Kan du fortælle lidt mere om jeres nye investorer? Hvordan passer de ind i teamet?

“Først og fremmest kommer Michael med et netværk af landmænd, og det er virkelig vigtigt i denne branche. Landmænd er mere tilbøjelige til at købe det naboen anbefaler i stedet for 2 unge sælgere. Kasper er en rigtig forretningsmand – han har et kæmpe netværk, og har især godt styr på det asiatiske marked samt outsourcing hertil, og det er noget, jeg tror, vi kommer til at nyde rigtig godt af.

Begge kommer ind og komplimenterer Mathias og mig rigtig godt. De kan snakke med om idéer, sætte nye i gang, udfordre os på vores forretning og så er det en kæmpe fordel for os at få nogle lidt ældre og mere erfarne herrer med på rejsen.”

Vil I anbefale Heyfunding til andre startups?

“Det vil vi helt sikkert! Vi har hele tiden haft en følelse af at være i gode hænder, og så er det fedt at kommer ud på en platform, hvor man er sikker på at komme ud til RELEVANTE investorer. Herudover har Heyfunding også hjulpet os med at lave et godt pitch deck. Det var nemlig noget at det, vi havde svært ved, da vi skulle i gang med at søge en investering.”

Har du nogle gode råd til andre kapitalsøgende startups?

“Sørg for at arbejde en masse på dit pitch materiale. Send det til folk, der kan gennemgå det for dig, øv dig på at gennemgå det mundtligt, og bed gerne andre om at stille spørgsmål til materialet – så får du nemlig øvet nogle af de spørgsmål, du måske ikke selv ville have stillet.

Og så skal du blive ved! Forstået på den måde, at du bliver nødt til at vænne dig til et nej – langt de fleste kommer nemlig til at sige nej. Men hvis du bliver ved skal du nok finde det der helt perfekte match, der leder til en investering. I den forbindelse skal du også huske, at det ikke nytter noget at sidde derhjemme og vente på at folk ringer til dig, for det gør de ikke! Du skal ud i verden og gøre opmærksom på dig selv og din virksomhed.

Og den sidste må være, at du lige så godt fra starten kan sætte en realistisk værdiansættelse. Det er helt sikkert noget, en potentiel investor vil forhandle om, og jo mere realistisk du har sat den til at starte med, jo nemmere er det for dig at forsvare den. Derfor er mit råd, at værdiansættelsen ikke skal være for høj, men du skal selvfølgelig heller ikke have ondt i maven over den.”

Søger du kapital?

Hos Heyfunding hjælper vi kapitalsøgende startups med at blive matchet med relevante investorer. Måske kan vi også hjælpe dig? Alt du skal gøre er at oprette en profil og uploade dit pitch deck til os – så kontakter vi dig hurtigst muligt.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *