Alternativ finansiering til opstart af virksomhed

Alternativ finansiering

3 idéer til en alternativ form for finansiering af din virksomhed, et produkt eller projekt

Er din egen opsparing efterhånden ved at være sluppet op? Har banken, vennerne og familien afvist din forespørgsel om lån? Så fortvivl ikke – vi har fundet 3 alternative muligheder for finansiering til opstart af din virksomhed.

Mulighed 1: Fonde, tilskud, legater og støtte til opstart af virksomhed

De er i et begrænset udvalg, men de er der! Nemlig de fonde, der direkte støtter opstart af virksomhed. Lang de fleste fonde vil nemlig først lege med på de lidt senere stadier som research, udvikling, test og demonstration samt markedsintroduktion.

Dem du skal have fokus på er Innovationsfonden og Fonden for Entreprenørskab.

Hos Innovationsfonden er det deres program “Innofounder”, der henvender sig til det helt tidlige stadie. Programmet består af et 12-måneders fuldtidsforløb, hvor Innovationsfonden giver en kapitalindsprøjtning til at accelerere udviklingen af din idé til et stadie, hvor du er klar til at hente en investering.

Fonden for Entreprenørskab uddeler 2 forskellige typer af mikrolegater. Begge legater er til studerende. I det første legat, kan man søge op til 25.000 kr. til et projekt på idé stadiet – til dette legat må der endnu ikke være oprettet et CVR nr. I det andet legat, kan man søge op til 50.000 kr. til et tidligt projekt, der allerede har et CVR nr. Her er det dog et krav, at man selv medfinansierer 25%.

Mulighed 2: Finansiering fra idé- og innovationskonkurrencer

Der findes flere forskellige muligheder for at deltage i innovationskonkurrencer – nogle af de mest populære i Danmark er Venture cup og Agro Business Parks Innovationskonkurrence. Her kan du vinde præmier på omkring 50.000 kr. Ud over titlen og præmien, er det fede ved sådanne konkurrencer, at du får mulighed for at teste din pitch og idé af på nogle, der virkelig ved, hvad de snakker om.

Ønsker du en liske over alle events og konkurrencer for startups?

Mulighed 3: Crowdfunding

Crowdfunding betyder, at man samler mange forskellige investorer, der hver giver et mindre beløb. Det kan for eksempel være til produktionsomkostninger af et nyt produkt eller finansiering af en idé. Der findes 4 forskellige former for crowdfunding:

  • Donationsbaseret
  • Rewardbaseret
  • Lånebaseret
  • Aktiebaseret

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *