Nyt samarbejde mellem Heyfunding og OwnersRoom

ownersroom og heyfunding indgår samarbejde

Heyfunding har netop indgået et nyt og spændende samarbejde med den norske platform OwnersRoom. Et samarbejde der skal klæde kapitalsøgende startups endnu bedre på, når de skal rejse investeringer, og som både gavner founder og investor. Vi har taget en snak med Alexander Iversen fra OwnersRoom, der fortæller lidt mere om, hvem de er og hvad de kan gøre for det danske startup økosystem.

Hvem er OwnersRoom?

OwnersRoom blev startet i 2017 af en række serieiværksættere og angel investors, og er en online platform hvor startups og vækstvirksomheder kan håndtere alt, som har med investorer og funding at gøre. En founder-friendly løsning for virksomheder med store ambitioner.

Skab tillid fra dine investorer
Med OwnersRoom kan du håndtere alle processer i forhold til dine aktionærer, bestyrelse og potentielle investorer fra samme sted. Her får du adgang til både cap table, dokumentrum med digital signering og adgangskontrol, og nyhedsbrev med analytics. På den måde skaber du struktur og transparens som sikrer, at dine nuværende og potentielle investorer altid er opdateret på den seneste udvikling i din virksomhed.

Rejs investeringer
OwnersRoom tilbyder også at hjælpe dig igennem din kapitalforhøjelse. Her kan du igen samle al information ét sted, så du sikrer dig, at alle potentielle investorer er 100% opdateret. OwnersRoom bruges igennem hele kapitalfremskaffelsen, due diligence processen og alle de dokumenter, der skal underskrives.

Er du nysgerrig på, hvad OwnersRoom platformen kan gøre for dig? Så kan du skrive dig op til en snak med OwnersRoom her: https://ownersroom.com/en/heyfundingxownersroom/

Hvad gør OwnersRoom for startups?

OwnersRoom gør det enkelt for startups at holde nuværende og potentielle investorer opdateret. Når en startup opretter sin investorportal, starter man med at definere sine grupper, for eksempel bestyrelse, investorer, potentielle investorer og eventuelt sin egen gruppe for specifikke due diligence processer. Disse grupper gør det meget lettere, når du senere skal dele informationer. Din nye investorportal indeholder overordnet set 4 moduler:

Dokumentrum med digital signering

Her kan du samle alle relevante dokumenter og opdele dem i en mappestruktur, så det er nemt for dine investorer at finde lige netop den information, de leder efter. OwnersRoom kan hjælpe dig med at finde den struktur, der passer bedst til dig. Når du for eksempel har haft en generalforsamling eller et bestyrelsesmøde, kan du nemt indhente underskrifter på referatet direkte i dokumentrummet. Herfra kan du også se analytics for at følge med i processen og sende påmindelser, hvis det skulle blive nødvendigt.

ownersroom - dokumentrum

Investor updates med analytics

Hvad enten det er en potentiel investore eller en aktionær, er det vigtigt at du løbende holder dem opdateret på virksomhedens udvikling – transparency is key! Med updates-modulet kan du nemt sende informationer til dine grupper, hvad enten det er en investor update til potentielle investorer, indkaldelse til generalforsamling til aktionærer eller et referat fra bestyrelsesmødet til din bestyrelse. Og med analytics-modulet kan du holde øje med, at alle modtager og læser informationen.

ownersroom - investor update

Cap table med transaktioner

Med et digitalt cap table kan dine investorer være sikre på, at du har alt under kontrol. Her kan du nemt opdatere dit cap table og se den fulde historik. Du kan registrere alle events med få klik, hvad end det er en transaktion mellem aktionærer eller en ny fundingrunde.

ownersroom - cap table

Deals – den nye måde at hente kapital på

Brug OwnersRoom næste gang du skal hente en fundingrunde. Med platformen kan du nemt sætte terms og invitere investorer fra dit eget netværk til at deltage. Få et fuldt overblik over hvilke investorer, der deltager, hvor langt de er i processen, hvor meget de ønsker at investere og send påmindelser ud om deadlines, mm. Investorerne kan nemt signere tegningsaftalen fra deres computer eller mobil, med en verifikation fra Scrive om at alt er i orden.

ownersroom - deals

Hvad gør OwnersRoom for investorer?

Der er stor forskel på informationsflowet, gennemsigtigheden og kravene når man sammenligner investeringer i public og private virksomheder. Som både potentiel og nuværende investor i private virksomheder, kan det være en svær og lang proces at få fat i det ønskede materiale fra virksomheden, og det kan være med til at trække en potentiel investering i langdrag.

Med OwnersRoom kan du, som investor, får adgang til virksomhedens profil via platformen. Her kan du finde tidligere opdateringer fra virksomheden, dokumenter vedrørende den nuværende samt tidligere investeringer, due diligence, generalforsamlinger, bestyrelsesmøder, osv. Du kan også se nuværende ejerstruktur og virksomhedens cap table. Alt dette kan du tilgå, når det passer dig, og det giver dig en endnu bedre mulighed for at vurdere investeringscasen med alle de informationer, du har brug for.

Er du aktiv investor eller bestyrelsesmedlem i en startup, kan du med fordel opfordre virksomheden til at oprette en profil på OwnersRoom.

ownersroom - for investorer

Hvorfor er det en god idé at samle alt et sted?

Med OwnersRoom kan du samle alle informationer vedrørende virksomheden, ejerstruktur, investeringer og referater ét sted. Det betyder at dine nuværende investorer, stakeholders, bestyrelsesmedlemmer samt potentielle investorer altid kan holde sig opdateret på virksomhedens udvikling og den information, du har givet dem igennem platformen.

Startups der skal til, eller allerede har prøvet at rejse en investering, ved hvor tidskrævende det er at holde alle interessenter opdateret. Nogle ønsker nye informationer, andre vil gerne grave lidt ned i gemmerne, og den eneste til at oplyse dem og finde informationerne, er dig. Med OwnersRoom har dine interessenter alle informationerne lige ved hånden – de skal blot logge ind på platformen, og så kan de finde alt det, de har brug for at vide om virksomheden.

Herudover kommer hele disciplinen med at holde et retvisende og korrekt overblik over virksomhedens ejerstruktur og cap table, og vi gætter på, at vi ikke er de eneste, der har forsøgt at lave det i et Excel ark? Med OwnersRoom kan du nemt registrere ændringer i ejerstrukturen og cap table samt tilgå tidligere ændringer. Alt sammen på den online platform, hvor dine interessenter også kan tilgå informationerne i et overskueligt og indbydende look.

Ved at samle alle informationerne ét sted, sparer du altså en masse tid, du minimerer fejl, og dine interessenter får en følelse af inkludering og transparens.

Hvad koster det, og hvor lang tid tager det at holde sin profil opdateret?

Prisen for en profil på OwnersRoom afhænger af, hvor mange interessenter, du ønsker at tilføje, men varierer imellem 120 – 220 euro om måneden. De første 14 dage er gratis (uanset hvilken plan, du ønsker), så du kan finde ud af, om OwnersRoom er noget for dig.

Hvis du endnu ikke har så mange interessenter, kan du tilmelde dig på deres gratis plan, hvor du får mulighed for at tilføje op til 5 interessenter.

Jo mere information, du tilføjer til OwnersRoom, når du opretter din profil, jo nemmer bliver det for dig at holde profilen opdateret løbende. Hver gang du har ny information om virksomheden, skal du blot uploade det til OwnersRoom, og så sørger platformen for at informere de interessenter, du har tilføjet.

Hvordan fungerer det juridiske i forhold til håndtering af ejerstruktur, underskriv med nemID, osv?

Med OwnersRoom lagres alle aktier på personer eller selskaber med nummering på aktierne, så man altid har styr på hvilke investorer der ejer hvilke aktier. Man kan også tilføje forskellige aktieklasser, hvis det er nødvendigt. Platformen bruges i dag af selskaber fra 6 lande og investorer fra hele verden. Aktiebogen dækker de nødvendige behov i de fleste lande – inklusiv Danmark. OwnersRoom tilbyder i dag signering via Scrive direkte fra dokumentrummet med en click-to-sign løsning (læs mere her: https://www.scrive.com/trust-center/evidence-package/). Scrive bruges i dag af mere end 6.000 selskaber i over 50 lande. Det er pt muligt at bruge Norsk-bankID for ekstra sikkerhed, og der arbejdes i øjeblikket på en udvidelse, der skal inkludere brugen af nemID.

Hvordan ser OwnersRoom på samarbejdet med Heyfunding?

Gennem vores rejse har vi ofte hørt, at det ikke er nemt at finde den rette investor. Det kræver et stort arbejde, og processen er ofte meget kompleks. Da vi fandt Heyfunding, vurderede vi hurtigt at de måtte være en perfekt partner for os, og ikke mindst et samarbejde som startup økosystemet vil få god nytte af. Når det kommer til investorer og funding er dette en kritisk del af at få selskabet til at vokse, men det er samtidig en post der bliver nedprioriteret, fordi man er for optaget af at bygge og drive sin virksomhed. Desværre findes der alt for få founder-friendly værktøjer, der kan håndtere dette problem i dag.

Med dette samarbejde kan virksomheder få hjælp af Heyfunding til at finde de rette investorer samt opbygge et netværk, og herefter kan de tage OwnersRoom i brug for at opbygge stærke relationer til investorerne for herefter at hente kapital hos dem. Et helt perfekt match!

Ved at kombinere Heyfunding og OwnersRoom optimerer du dine muligheder for succes, imens du opretholder et stærkt netværk af engagerede investorer til din fremtidige rejse.

Er du blevet nysgerrig på, hvad OwnersRoom kan tilbyde dig?

Book et gratis uforpligtende møde med OwnersRoom her: https://ownersroom.com/en/heyfundingxownersroom/ eller kontakt OwnersRoom eller Heyfunding direkte her. 

OwnersRoom AS
Org. nr.: 918 195 343
Storgata 7
0155 Oslo, Norge

E-mail: hello@ownersroom.com

 

Heyfunding ApS
CVR: 39440016
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand

E-mail: info@heyfunding.dk

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *