Nordjysk medtech startup vil fjerne kroniske smerter

REDO - neurosystems modtager investering fra Accelerace

REDO – Neurosystems er en Nordjysk medtech startup. De 3 co-founders Tor, Morten og Mathis har, i samarbejde med Aalborg Universitet, udviklet en software, der gør det muligt at måle på hjerneaktiviteten ved større led og muskler. Softwaren kan bruges til at træne hjerneaktiviteten hos patienter med kroniske smerte og på den måde reducere smerterne.

Produktet forventes at være færdigtestet og klar til salg i slutningen af 2021, hvor det især er fysioterapeuter og sygehuse, der er målgruppen. Her skal REDO – Neurosystems være et alternativ til de behandlingsformer, vi kender i dag.

Vi har taget en snak med co-founder og COO, Mathis Rosenberg Sørensen, som fortæller lidt mere om hele funding rejsen for REDO – Neurosystems:

Hvad har I gjort for at rejse funding før I kontaktede Heyfunding?

“Vi startede i et acceleratorprogram hos Erhvervshus Nordjylland, der hed Innovativ Vækst. Efter at have færdiggjort det, modtog vi 100.000 kr., som vi kunne bruge på rådgivning. Herudover har vi, i december 2019, modtaget et Mikrolegat på 25.000 kr., og lige pt er vi en del af Innofounder Graduate programmet, hvor vi blandt andet modtager funding.

Vi har også aktivt søgt om funding hos nogle af de mest kendte business angel networks i Danmark, hvor Heyfunding var et af dem.”

Hvordan blev I bekendte med Heyfunding?

“Jeg tror egentlig bare, at vi fandt Heyfunding ved en Google søgning, da vi ledte efter business angel networks i Danmark. Så til at starte med, var I faktisk bare en del af flere, der modtog vores pitch deck.

Det fede ved Heyfunding var, at Niels ret hurtigt vendte tilbage med feedback og kommentarer til vores pitch deck, og han kom med en masse guldkorn, der hjalp os med at forbedre pitch decket og blive klar til at møde investorer.”

På hvilke områder var Heyfunding med til at gøre en forskel for jer?

“Niels’ og Heyfundings syn på, hvordan man laver et pitch deck var meget anderledes fra det, vi tidligere har lært, og det var tydeligt, at de vidste, hvad deres investorer gerne ville se. Vi har fået rigtig god feedback og adgang til et udvidet netværk via Heyfunding. Det hjalp os direkte til at lande en investering, men vi vil også kunne bruge det i fremtiden.”

Hvor meget har I rejst i denne investeringsrunde og fra hvem?

“Vi har rejst 500.000 kr. fra Accelerace Invest samt 1.500.000 kr. fra Vækstfonden. Vi er også blevet en del af Acceleraces Beyond Beta acceleratorprogram, som virkelig også giver noget værdi til udviklingen af REDO – Neurosystems.”

Kan du beskrive processen fra Heyfundings introduktion til investoren til I lukkede investeringen?

“Vi startede med at uploade vores pitch deck online hos Heyfunding. Herefter fik vi en del feedback til, hvordan vi kunne optimere vores pitch deck, så det ville ramme spot on hos Heyfundings investornetværk. Da vores pitch deck var helt klar, blev det delt med Heyfundings investornetværk, og her var det fede, at det var Heyfunding der stod for den første kontakt med investorerne. På den måde kunne Niels/Heyfunding samle alt det konstruktive kritik og give os gode råd til, hvad vi kunne forbedre. Når der var en interesseret investor blev vi sat i kontakt med vedkommende. Det har både sparet os for en del tid samt mavepustere ved afslag.

Hele forløbet hos Heyfunding har udviklet os rigtig meget fra start til slut. Det har virkelig lært os, at udholdenhed er guld værd, og at det er vigtigt at tage den konstruktive kritik til os og udvikle os derefter, og i sidste ende resulterede det i en investering.”

Hvilke kompetencer bringer jeres nye investor til bordet?

“Som sagt kommer Accelerace Invest blandt andet med en investering på 500.000 kr. samt en plads på deres acceleratorprogram Beyond Beta, og især Beyond Beta giver os nogle kompetencer, der kan være med til at tage REDO – Neurosystems til nye højder. Vi har fået en fast kontakt hos Accelerace, som ved rigtig meget om det at drive og skalere en startup, og samtidig giver selve acceleratorprogrammet også en masse værdifulde metoder til at udvikle vores virksomhed.”

Hvad er næste skridt på rejsen for REDO – Neurosystems?

“Lige nu er vi ved at få færdiggjort vores kliniske studier – hvilket er en nødvendighed for at vi kan udvikle et kommercielt produkt. Vi forventer at være færdige med dem og klar til at sælge produktet i slutningen af 2021.

Hvis alt skal går efter planen, kræver det at vi ansætter nogle nye medarbejdere i 2022 – blandt andet udviklere og sælgere, så vi kan få REDO – Neurosystems ud på markedet.”

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *