Heyfunding Legat vindere

Heyfunding Legatet uddeles 4 gange årligt til en innovativ iværksætter, startup eller etableret virksomhed. Alle tidligere vindere har vi samlet her på siden, så du kan læse om virksomhederne samt hvad de har brugt legatet til.

Q1 2020: WARD 24|7

Ward247-q1-2020

WARD 24/7 er en MedTech spin-off fra DTU Sundhedsteknologi og Region Hovedstaden, der har en ambition om at blive førende indenfor optimal patient monitorering under indlæggelse. Teknologien er udviklet ved at kombinere teknisk videnskabelig viden og erfarne lægers vurdering af fysiologiske værdier og tilstande til at skabe en kunstig intelligens, der konstant automatisk overvåger og -fortolker ud fra blandt andet patientens puls, blodtryk, iltmætning, hjerterytme og åndedræt – og sender alarm til personalet, hvis patienten begynder at få det værre.

WARD-clinical support system (WARD-CSS) er et Innovationsfond-støttet forskningsprojekt med deltagelse af Rigshospitalet, Bispebjerg Hospital og Danmarks Tekniske Universitet, der, takket være en akut bevilling fra Novo Nordisk Fonden, har fået mulighed for at ændre og accelerere projektet for at hjælpe til i den aktuelle COVID-krise. En tidlig version af teknologien skal derfor implementeres på flere danske hospitaler i løbet af de næste uger. WARD 24/7 teamet består af Helge B.D. Sørensen, Christian S. Meyhoff, Eske K. Aasvang og Betina Langemark (CEO).

Q2 2020: Levitate

Levitate logo - lille

Levitate (tidligere Sidekick) er et dansk impact startup, der leverer højkvalitets sport- og motion proteser til amputerede på abonnementsbetingelser. Lasse (co-founder) er selv amputeret og har udviklet en ny omkostningseffektiv og patenterbar produktionsmetode, der gør det muligt for Levitate at nedsætte prisen på sport- og motions proteser fra et engangsbeløb på 50-100.000 kr. til et mindre månedligt abonnement. Levitates proteser skal være med til at give alle amputerede i hele verdenen muligheden for at få et fysisk aktivt og sundere liv. Levitate teamet består af Lasse W. Madsen og Andrew C. Whittaker.

Q3 2020: Textile Change

Textile-change

Textile Change er et impact startup, der vil revolutionere tekstilindustrien, der i dag er verdens 2. mest forurenende industri. De har udviklet en metode, der gør det muligt at udnytte tekstil-affald som input i produktionen af nye tekstilfibre. Dermed kan der spares produktion af enorme mængder af tekstil-råvarer, og de eksisterende fibre i tekstilerne kan udnyttes i stedet for at blive brændt, hvilket størstedelen af kasserede tekstiler bliver i dag.

Virksomheden startede som et mindre projekt af tre studerende fra Aarhus Universitet i starten af 2019, og i dag er teamet blevet udvidet til 5 mand. Der køres stadig tests i laboratoriet, men etablering af et demonstrationsanlæg er planlagt til begyndelsen af 2021.

Textile Change består af Ditte Højland, Simon Hundahl Rossen, Emma Hostrup, Anders Reimer og Anders Nielsen.

Q4 2020: SHEworks

sheworks logo

SHEworks Atelier er en social- og miljømæssig impact virksomhed, der skaber livsbekræftende arbejdspladser til immigrant- & flygtningekvinder med talent indenfor håndværk og design.

SHEworks Atelier indsamler industrielle overskudsmaterialer fra tekstilindustrien og genanvender dem 1-til-1 til værdifulde zero-waste designprodukter. Herefter sælges produkterne, på cirkulær vis, retur til virksomhedernes egen produktportefølje og de skaber derigennem arbejdspladser for kvinder nu – og fundament for samme, til fremtidens strømme af migranter og flygtninge.

SHEworks Atelier vurderer, at de på årlig basis redder 30 mio. kg. CO2 fra den 2. mest forurenende branche (tekstilbranchen), samt sikrer besparelser i samfundet på op til 1,7 mio. kr. pr. kvinde, der kommer i fuldtidsbeskæftigelse.